Läst: Trollkarlen från Lublin

På bokmässan förra året hittade jag tre BookCrossing-böcker som jag plockade med mig hem. En av dem, Isabel Allendes Andarnas hus, läste jag genast och placerade därefter på en bänk på Centralen i Stockholm. De två övriga har bara blivit liggande i bokhyllan och väntat på ett lämpligt tillfälle.

Detta tillfälle kom för ett par veckor sedan då jag behövda något läsbart för ett par resor till Helsingfors. Jag tog med mig Isaac Bashevis Singers Trollkarlen från Lublin och började läsa. Ett par dagar, och närmare 500 km, senare hade jag läst den.

Som vanligt när det gäller Singer är det en fängslande berättelse, och jag läste boken mycket gärna. Men när det kommer till kritan var det inte så mycket av läsupplevelsen som stannade kvar efter att jag slagit ihop pärmarna för sista gången. Jag saknade ett visst djup i berättelsen, något som skulle beröra mer än vad som nu var fallet. Lite mer än den där ”vad händer härnäst”-känslan, så att säga.

Jag hade tänkt ta med boken till årets bokmässa och lämna den där, men det glömde jag förstås bort. Så nu ligger den hemma i bokhyllan igen och väntar på att jag skall hitta något bra ställe att lämna den på.

Lämna ett svar