Trollflöjten

För några veckor sedan fick jag ett samtal från Pirkanmaan Ammattikorkeakoulu. Jag började fundera om jag fått en ny studieplats, en som jag inte alls ansökt om. Men det gällde en helt annan sak, nämligen Trollflöjten. I fjol satte PIRAMK upp en produktion av Mozarts berömda singspiel i Tammerfors och nu hade de fått en inbjudan att gästspela på Operan i Helsingfors. Det behövdes bara lite tenorer till kören. Så på två veckors varsel hoppade jag in i ett riktigt trevligt och givande projekt. Det innebar 8 dagars intensivperiod med 3 övningsdagar, genrep och 4 föreställningar i Almisalen.

Med i projektet var förutom högskolans (eg. Tammerfors konservatorium) egna elever och egna orkester, namn som Petteri Salomaa (Papageno), Jaakko Ryhänen (Sarastro), Angelika Mikk (Nattens drottning) och Tom Nyman (Tamino).

På alla sätt var det en trevlig uppsättning med färggranna dräkter och sagostämning. 4 föreställningar är ju inte så mycket, men ändå någonting. Och projekt som dessa är alltid trevliga att göra.

En tanke kring ”Trollflöjten

Lämna ett svar