Fotbollscomeback

Umbro Stadio Astro Turf
Gårdagens spännande Champions League-match Fyran till ära vill jag härmed kungöra att jag har gjort fotbollscomeback efter en paus på nästan 15 år. Jag spelade rätt mycket fotboll i min barndom och tidiga ungdom, men senare var jag tvungen att välja mellan musiken och fotbollen, och musiken var intressantare. Tydligen är jag inte är den enda som har varit tvungen att fatta ett sådant beslut, eftersom det i nästan alla musikerkretsar verkar finnas fotbollsintresserade. Så även på min nuvarande arbetsplats, Åbo filharmoniska orkester.

Ett par tidiga onsdagmornar har jag åkt iväg till fotbollshallen i Impivaara för att spela fotboll med några andra från orkestern samt ett antal andra av stadens anställda. Det är verkligt roligt att spela igen, även om jag är gräsligt rostig efter en så lång paus. Konditionen räcker inte riktigt till för att springa i 60 minuter, och sparkarna far lite hit och dit. Dessutom krävs det lite tid att vänja sig med hallens gummiunderlag. Kanske mina nya fotbollsskor för turf, Umbro Stadio (se bilden), hjälper upp saken lite. Det har inte varit så lätt att spela i vanliga länkare.

Skoköpet var för övrigt en intressant historia. Jag har redan i ett par veckors tid försökt hitta fotbollskängor åt mig, men utan någon större framgång. Sportbutikerna i centrum av Åbo hade knappt några fotbollsskor alls, för att inte tala om turfskor. I en av butikerna hade de inget annat än ett par Adidas Copa Mundial av känguruskinn. Förutom att jag av djurskyddsskäl inte vill ha skor av känguru ställde budgeten lite till det – skorna kostade närmare 200 €, och jag hade reserverat högst 40 €. Igår åkte vi till köpcentret Mylly istället, och där hade jag större framgång. Alla tre sportbutikerna hade någon turfsko, även om de flesta var i ströstorlekar. I Sportia hittade jag en Umbro Stadio Turf i storlek 44, och jag menar verkligen just *en*. Den andra halvan av paret var spårlöst försvunnen. Jag var verkligen harmsen, eftersom priset på 19,90 € skulle ha varit minst sagt överkomligt. Turligt nog fanns det ett helt par av samma sko i Intersport. Jag lyckades pressa ner priset från 34,90 € till 25 € och slog till. Till sommaren blir det sedan kanske aktuellt att köpa ett par ”riktiga” fotbollskängor.

1 tanke kring ”Fotbollscomeback

 1. Kul!

  Det var sannerligen en bra match igår. Jag hejade nu egentligen inte på någotdera laget, men en bra match ser man gärna på ändå.

  Nu är det väl jag som får börja futa, eftersom en efter en börjar göra det. Kanske vi kan spela litet på sommaren, om ni kommer till Sibbo. Eller så i Åbo. Litet regelbunden motion skulle på alla sätt vara bra. För var och en.

  Ni är bra på att pruta du och Sonja, inte illa. Jag ids aldrig, jag tycker att det är otrevligt, men på det sättet kommer man ju ofta litet billigare undan.

  Kommer ni att vara i Sibbo / Fazerla under veckoslutet?

  Simon

Kommentera