Galna dagar

Jag misstänker att de galna dagarna på Stockmann har fått mig att bli galen. Jag, som har sagt att jag inte är intresserad av hemvideo utan föredrar stillbildsfotografering, gick idag tidigt på morgonen till Stockmanns smockfulla hemelektronikavdelning och köpte en Canon MV700 digital videokamera. Till mitt försvar måste jag säga att det var Sonja som övertalade mig. Hon har alltid talat varmt om smalfilmerna från sin egen barndom och när vi talade om kameraköpet erkände hon till och med att hon ibland har dåligt samvete över att vi inte har filmat våra barn. Nå, jag måste väl erkänna att jag kanske inte var fullt så svårflirtad heller…


Eftersom jag är något av en datornörd började jag genast fundera på hur man får in filmerna på datorn, för på VHS-band vill jag verkligen inte lagra filmerna. Visserligen är kameran en ”karvalakkimalli” (ungefär den simplaste möjliga modellen) men trots det har den nog en DV-utgång. Nu återstår alltså att fixa så att datorn får en Firewireport och att skaffa en Firewirekabel. Sedan kan vi börja editera våra egna filmer. På längre sikt borde vi säkert också köpa en DVD-brännare så att vi kan lagra filmerna på något vettigt medium. Ser man på, så mycket nytt som ”behöver” köpas för att man skaffar en videokamera.

Kommentera