Jag andas, alltså är jag kåt?!?

Det damp ner en reklamblaska i postluckan häromdan. Rubriken var Aikuisten salaisuudet, titeln superseksiä fanns på en mycket synlig plats tillsammans med några citat, bland annat Mistä tiedät, onko mies valmis seksiin? Siitä, että hän hengittää. Publikationens färgsättning var ”syndigt” röd-svart.

Jaha, just så. Det var ju trevligt att även jag fick ta del av den slutgiltiga teorin om den manliga sexualiteten – jag andas, alltså är jag kåt! Ååh, jag blir så arg när jag läser sån här smörja. Menar författaren verkligen vad han/hon skriver? Det här är ju bara att bekräfta alla könsstereotypier om mannen som tänker på sex varannan sekund kontra kvinnan som totalt avsexualiserad madonna/modersgestalt. Sånt är bara ägnat att skapa sexuella hämningar och problem, och har dessutom ingenting att göra med verkligheten. Så det så.

Vad ville blaskan att vi skulle köpa då? Jo, hör och häpna, det handlar om en bokklubb som marknadsför sig genom ett ”oemotståndligt” introduktionserbjudande. Behöver jag tillägga att jag inte nappade på erbjudandet? Jag tror inte att det kan vara frågan om en bokklubb av kvalitet när den ledande tankegången i marknadsföringen verkar vara ”sex säljer”. Tacka vet jag Böckernas klubb.

Och boken superseksiä som reklammakarna ville att man genast skulle tända på? Den heter i original Supersex och är skriven av psykologen och ”Australiens främsta sex- och samlivsexpert” Tracey Cox. Hon är också redaktör på Cosmopolitan. Behöver jag säga mer? Läs den här recensionen av boken om ni vill veta varför ni inte skall köpa den.

Lämna ett svar