Långtur på rullskridskor

Vi firar nu något slags semester ute på ”landet” (= Sibbo), så därför har det blivit lite längre tid mellan inläggen här.

Idag åkte jag och syster Aurora ut på långtur på rullskridskor. Vi åkte norrut från Nickby genom Mårtensby och Tallmo tills vi kom till Kerava. Där tog vi en paus och åt lite mat på Hesebuijaje, som Harald kallar det. Sedan fortsatte vi genom Savio till Korso, där pappa Stefan hämtade oss. Det var säkert en helt bra lösning, för vägen mellan Korso och Nickby är verkligt eländig för rullskridskoåkning – dålig, gropig asfalt och ingen cykelväg.

Dessutom gick mina rullskridskor sönder någonstans mellan Kerava och Korso. Ett av hjulen lossade halvt från sin ”fälg” och gjorde att det var ganska tungt att ta sig framåt. Nu blir det väl att antingen köpa nya hjul eller kanske helt nya skridskor.

Kommentera