Kriminellt!

Det är rent kriminellt länge sedan jag skrev något här. Som tvåbarnsförälder är ens tid på kort, och saken blir inte lättare av att jag försöker sköta ett deltidsjobb, skriva gradu och fira semester samtidigt. Att fotbolls-EM pågår i Portugal gör inte precis saken lättare…


Nå, jag försöker i alla fall. Under början av sommaren har jag varit tvungen att koncentrera mig på deltidsjobbet, men efter midsommar borde situationen lätta lite på den fronten. Då skall jag koncentrera mig på gradun, har jag tänkt.

Min gradu, ja. Den handlar om förhållandet mellan text och musik i Erik Bergmans körverk. Jag har valt att fokusera på tre verk – Drei Galgenlieder, Vier Galgenlieder och Bim Bam Bum. Gemensamt för den här troikan är att texterna av skrivna av Christian Morgenstern.

Ett av mina problem har hittills varit att hitta material om Morgenstern. Därför blev jag verkligt glad när min pappa tipsade mig om ZVAB, en tysk sajt för antikvariska bokhandlar. Via den köpte jag tre böcker om Morgenstern, som torde hjälpa mig en hel del. Dessutom hittade jag an del analytiska artiklar om hans dikter, som säkert också kan bidra med något till graduskrivandet.

Kommentera