Sökmaskiner är roliga

Kombinationen av sökmaskiner och statistik över webplatser kan vara rätt så rolig. Jag kollar ibland statistiken för djupsjobacka.com, släktportalen som jag delvis administrerar och där också basseblog finns. Ibland kan statistiksidorna vara rätt så överraskande. Idag var det direkt underhållande.


Jag upptäckte att de sökord som hittills fört flest besökare till webbplatsen är kombinationen fotoalbum och nakenbilder. De här två orden förekommer visserligen på basseblogs huvudsida, men besökarna måtte ändå ha blivit lite besvikna. Ordet fotoalbum finns i menyn till höger, i form av en länk till släktportalens virtuella fotoalbum. Ordet nakenbilder finns i sin tur i sidhuvudet, där jag av hänsyn till besökarna utlovar att inga nakenbilder kommer att publiceras. De stackars besökarna har med andra ord blivit lurade av sökmaskinens oförmåga att se sammanhang.

För övrigt: andra ord som hittills dragit besökare är mononukleos, körtelfeber och Pythagoras.

Kommentera