basseblog har ömsat skinn

Min hemsida basseblog har ömsat skinn. Jag dumpade det statiska innehållet så gott som helt och gick över till att ha bara min blog kvar. Det kändes som ett naturligt steg att ta, eftersom de statiska sidorna föråldrades så snabbt.


Jag har därför installerat Movable Type, ett blogsystem som i praktiken ger bloggaren fria händer att göra vad man vill. Om man har lust kan man också upprätthålla statiska sidor i Movable Type, så det är inte omöjligt att studie-, fotografering- eller musiksidorna återkommer i någon form, om det finns behov av dem.

Med Movable Type kan jag också blogga från min nya mobiltelefon, en Siemens C60 med Javastöd. Jag vet inte ännu om jag verkligen börjar göra det, men det är ju rätt kul att det ens är möjligt.

I ”menykolumnen” till höger finns en kalender, som visar alla bloggade datum den här månaden. Vidare finns där en samling viktiga länkar, bl.a. mitt och min fru Sonjas fotoalbum, som säkert kan vara värt ett besök. I kolumnen finns också en sökfunktion (tyvärr på engelska ännu, jag arbetar på att översätta den), arkivlänkar och en lista över de tio senaste bloginläggen.

1 tanke kring ”basseblog har ömsat skinn

  1. Intressant att alla tre bröder plötsligt har börjat arbeta på sina hemsidor igen. Samma dag som du städade bort det gamla och öppnade din nya basseblog hade jag tidigare på dagen gjort den första uppläggningen för mina sidor. Och Simme hade (av allt att döma) sina första sidor ute ett par dagar tidigare.

    Åtminstone för min del oberoende av er andra. Kanske det att du fick upp det gemensamma fotoalbumet gav oss alla inspiration…?

    Bra ser det ut, förresten. Fast man tror ju nästan att man har kommit fel när man ser bilden… =)

Kommentera