Toscana och frack

Nu har jag tagit reda på lite mer om den här Toscanaresan. Idunkören är inbjuden till en körfestival i en liten stad som heter Castagneto Carducci. Den ligger längs något som Toscanas turistbyrå kallar för den etruskiska kusten, 75 km söder om Pisa. Det är fråga om en liten stad, den har bara lite drygt 8000 invånare. På basis av fotografierna från staden ser det ut att bli en riktigt fin resa.


Igår efter jobbet cyklade jag till Classic Man i Åbo centrum för att pröva fracken jag skall ha på mig när Chorus Cathedralis Aboensis uppträder. Den behövs ju rätt snart, redan i slutet av augusti, så jag måste få den beställd och justerad rätt snabbt. Det kändes ganska lyxigt att sätta på sig en frack som satt precis – senast var det väl när jag gifte mig år 1998. För övrigt var jag på körveckoslut med Chorus Cathedralis Aboensis under veckoslutet. Min stackars röst blev lite stressad av att sjunga så länge i sträck, men den har nog återhämtat sig nu. Jag börjar kunna stämman i Die Schöpfung nu, vilket testades hårt under veckoslutet. På söndagen satt vi nämligen inte stämvis utan i kvartetter (sopran, alt, tenor, bas). På så sätt måste man verkligen anstränga sig för att sjunga rätt.

Kommentera