Tudelad match på Stamford Bridge

Efter 45 minuter såg allting väldigt, väldigt bra ut för Manchester United i bortamatchen mot Chelsea. Rooney hade pangat in öppningsmålet då matchen var en halvtimme gammal, och van der Sar hade visat att man gott och väl kan vakta målburen ännu vid 40 års ålder. 1–0-ledningen i halvtid var fullt rättvis trots att Chelsea också hade skapat några riktigt fina chanser.

I andra halvlek tog Chelsea mer initiativ medan United drog sig en aning tillbaka, och kvitteringen lät inte vänta på sig. Chelseas nyförvärv David Luiz fick in en fullträff på volley och hans första mål för Chelsea var ett faktum. Vänsterbacken Evra får ta målet på sitt konto åtminstone till en del. Offensivt är han en av världens absolut bästa ytterbackar, men bakåt är han inte den som bergsäkert vinner alla dueller och städar rent. I målsituationen tappade han markeringen och Luiz fick precis den tid och det utrymme han behövde.

Segermålet 2–1 för Chelsea gjorde Lampard från elva meter efter att Smalling, som varit riktigt bra på sistone, fällt Zhirkov innanför målområdet. Något billig straff och sir Alex var sin vana trogen inte precis nöjd med domaren Atkinson efter matchen. Men även om Zhirkov halvt snubblade över Smalling har vi nog sett många lättare straffar än den här. Mycket mer irriterande var det att Luiz klarade sig utan utvisning då han med ett gult kort och en mängd fula tacklingar i bagaget knäade ner Rooney. Hur Atkinson resonerade i det fallet övergår mitt förstånd.

Skall United ro iland mästerskapet gäller det att börja vinna också bortamatcher. Hemma på Old Trafford har United plockat poäng på löpande band, men bortasaldot 4–8–2 är inte något vidare. Knepiga bortamatcher mot Liverpool och Arsenal återstår ännu.

Idag är det förresten jämnt 20 år sedan Ryan Giggs debuterade i rödtröjan. Fantastisk karriär som bara fortsätter. Jag kommer aldrig att kunna förlåta mig själv om jag inte får till stånd en resa till Manchester eller en ManU-bortamatch nästa säsong, som sannolikt blir den sista för Giggsy. Arise, sir Ryan.

Lämna ett svar