Säsongsavslutning

Sista omgången i engelska ligan spelas idag. Största uppmärksamheten riktas mot Stamford Bridge där Chelsea möter Wigan. Hemmavinst innebär att titeln går till Londonlaget. Alla övriga resultat leder till att Manchester United kan snuva Chelsea på mästerskapet genom att hemmaslå Stoke.

Att Wigan skulle ta poäng mot Chelsea känns väl ungefär lika sannolikt som att Danmark skulle ha någonting att sätta emot Finland i ishockey-VM. Men överraskningar hör ju till sporten…

Och på tal om överraskningar: vem hade i början av säsongen trott att Fulham skulle spela Europa Cup -final mot Atlético Madrid? Roy Hodgson torde göra upp om titeln som årets manager tillsammans med Harry Redknapp, Tottenhams räddare i nöden, och Carlo Ancelotti, som kan föra Chelsea till en dubbel under sin första säsong i öriket.

Förresten är det bara en dryg månad kvar till världens största fotbollsfest. Många fina sommarkvällar att se fram emot. 🙂

2 tankar kring ”Säsongsavslutning

  1. Det blev ju en hemmavinst som heter duga för Chelsea! The Blues klarade favorittrycket en hel del bättre än Finland i hockey-VM. Synd för ManU. Du och Harald får väl sätta ihop en stödgrupp nu, i väntan på att fotbolls-VM ger er annat att tänka på. 🙂

  2. Ja, Wigan var inte precis till någon hjälp för oss ManU-fans. Men det kunde man ju inte vänta sig heller, och man kan väl säga att titeln avgjordes i inbördes matcherna som Chelsea vann.

    Så efter VM är det bara att börja ladda för nästa säsong och spekulera om spelarköp & så’nt. 🙂

Lämna ett svar