Launchy – en bit Mac i Windows

Launchy (www.launchy.net) är ett behändigt litet program för att så gott som ersätta startmenyn. Det är en Windows-motsvarighet till Macens Quicksilver (quicksilver.blacktree.com). Definiera en knappkombination, t.ex. Ctrl + Space, och i fortsättningen startar du alla dina program på mindre än två sekunder. Tryck bara knappkombinationen och börja skriva programmets namn. Oftast räcker det med tre–fyra bokstäver, så vet Launchy vad du vill köra. Sedan Enter, och du har programmet framför dig.

Varför jag i första hand gör reklam för Launchy och inte Quicksilver? Nå, ett faktum är ju att Den Stora Majoriteten™ fortfarande använder Windows. Dessutom är Quicksilver betydligt mer känt bland Macanvändare än Launchy är bland Windowsanvändare.

En reaktion på ”Launchy – en bit Mac i Windows

  1. Tack för tipset, brorsan. I väntan på en Mac att installera Quicksilver på är det här riktigt trevligt.

Kommentera