Ironiskt

Här har man hela livet gått och trott att blindtarmen är ett onödigt bihang, helt enkelt ett rudiment, en kvarleva från en sedan länge svunnen tid. Och dagen efter att jag får den bortopererad läser man på CNN att forskarna nu har upptäckt vad blindtarmen är till för. Ironiskt, eller hur?

På fredag kväll var jag alltså med om mitt livs första operation, då jag opererades för akut appendicit. Natten mellan torsdag och fredag hade jag smärtor i magen, och när smärtorna inte lättat på morgonen ansåg jag att det är bäst att uppsöka läkare. Läkaren remitterade mig genast vidare till polikliniken i Mejlans, där jag efter vidare undersökningar placerades i operationskön. På kvällen var det sedan dags för operation. Rutiningreppet lyckades bra, och nu är jag hemma på två veckors sjukledighet. Såret gör ont och jag har tråkigt.

Dessutom var jag tvungen att inhibera en hel massa roliga saker, som t.ex. Nordiska Orkesterbiblioteksunionens kongress i Tammerfors och Key Ensembles konsert i Åbo. Man sjunger ju inte så speciellt mycket med ett operationssår på magen.

2 tankar kring ”Ironiskt

  1. Oj vad överraskad jag blev när jag surfade förbi denna blogg (via nyligen.se) Djupsjöbacka är väl inte ett så vanligt efternamn? Men jag arbetade tillsammans med en kille som heter Hans Djupsjöbacka, i Stockholm.

  2. Skriv din kommentar här.
    Hej på er alla!
    Vi här på Vinkelboda har saknat er så mycket och funderat hur ni har det där ”långt borta” i Helsingfors.Så det var jätte kul att läsa lite om vad som hänt er.Vi mår också bra och lingonen är fylld med Arthurs gamla kompisar och några nya små tre-åringar.Massor med kramar till er!Hoppas vi ses nån gång. H. Erica

Lämna ett svar