United etta i England

Efter två års paus blev det då ligaguld för Manchester United. Chelsea fick till slut ge sig i tätstriden. Den stora finalen på Stamford Bridge blev en betydelselös match då mästerskapet hade avgjorts redan tidigare.

I FA Cup-finalen och Champions League-semifinalen gick det inte lika bra. Efter en hyfsad 3–2-vinst på Old Trafford blev ManU totalt utklassat av AC Milan, som gick vidare till final och vann också den. I FA Cup-finalen på nya Wembley segrade Chelsea efter ett förlängningsmål av Drogba. Det blev alltså varken trippel eller dubbel för The Red Devils.

Säsongen i ett nötskal: United har visat att man fortfarande vet hur man spelar fotboll och vinner matcher. Laget har gjort bra ifrån sig under hela säsongen. Ett stort steg framåt jämfört med ifjol.

Sir Alex har troligen planerna klara för vilka spelare han gärna skulle se i rödtröjorna nästa år. Det är ingen större hemlighet att Hargreaves flyttar från München till Manchester. Och en klinisk målgörare skulle gynna Rooney, som inte riktigt lyckades hitta storformen i år. Rooney är alltid som bäst när han flankeras av en annan anfallare.

Nästa säsong kommer flera lag att vara med och kämpa om platsen i solen. Liverpool storsatsar på transfermarknaden i sommar och Arsene Wengers unga Arsenal kommer att vara ett år mognare än i år.

En tanke kring ”United etta i England

  1. Det bor en liten Signerat Svanberg-expert på fotboll inom dig. Här har vi igen lite kommentarer som osökt får en att tro att man sitter i en tv-studio och lyssnar…

Lämna ett svar