Fram med julmusiken

Nu är tiden då julskivorna skall grävas fram och dammas av. Annars har man inte en realistisk chans att hinna lyssna på allt innan julen är här. Och de flesta måste man ju lyssna på många gånger, eller hur?

Vilka är julskivorna då? Nå Real Group, Rajaton, King’s Singers och Lars Vegas är redan etablerade favoriter. Nykomlingar är Take 6 och Manhattan Transfer. På klassiska sidan finns förstås Bachs Juloratorium, som får vänta ett par veckor ännu. Beach Boys julskiva är fortfarande på svarta listan…

Sen hör det ju till med en del livekonserter också. I år blir de fler än någonsin. I kronologisk ordning Real Group, Ylioppilaskunnan Laulajat, Ceciliakören & Idunkören, Club For Five, samt Lyran & Akademen. Kanske något ex tempore -konsertbesök också, typ De vackraste julsångerna (fast där sjunger man ju själv, så strikt taget är det väl ingen konsert). Tyvärr är jag inte med på ”egna” His Master’s Noise julkonsert pga. krock med en av ovannämnda.

I januari får öronen och stämbanden sedan lite välförtjänt vila.

En tanke kring ”Fram med julmusiken

  1. Det låter onekligen som en hel konserthöst med tanke på antalet tillställningar… Men de är av toppen kvalitet (de flesta i alla fall) så ibland skall man unna sig lite högkultur live också….

Lämna ett svar