Hammers gjorde dubbelkap

West Ham kammade hem två mycket lovande, unga stjärnor strax innan transferfönstret stängdes. Många av Europas toppklubbar var ute efter argentinske duon Carlos Tevez och Javier Mascherano, men ”lilleputten” West Ham lyckades köpa loss spelarna från deras nuvarande klubb Corinthians och övertala dem att skriva på för Londonlaget. Inte illa!

Chelsea köpte landslagsbacken Ashley Cole från rivalen Arsenal för fem miljoner pund + backen William Gallas. Båda spelarna har varit missnöjda i sina respektive lag, så lösningen passar säkert alla parter riktigt bra. Arsenalbossarna har ändå orsak att vara lite missnöjda över den ganska anspråkslösa transfersumman. I spekulationerna har det talats om summor mellan 20 och 30 miljoner pund, och Gallas är nog inte värd 15 miljoner.

Mitt eget Manchester United höll mycket låg profil den sista dagen. Några unga spelare lånades ut för att samla rutin och erfarenhet, men Carrick förblev sommarens enda inköp. Nu gäller det bara för Sir Alex att göra det bästa av det spelarmaterial som finns till förfogande. Bra har det börjat i alla fall – tre vinster på lika många matcher och målskillnaden 10–2!

2 tankar kring ”Hammers gjorde dubbelkap

 1. Hej!

  Tänkte vara med i XL coachen. Verka va rätt häftig då eng ligan alltid e kul att följa.

  Nu till min fråga: nån som vet en bra sida el flera där det står om spelare, skytteligan, bra kap att sätta in i xl-lagen?

  Tacksam för svar

 2. Aftonbladets fantasifotbollsliga? Som finlandssvensk har jag inte bekantat mig med den.

  Kan tänka mig att Chelseamålvakterna Cudicini och Hilario kunde vara relativt prisvärda. Med Cech borta resten av säsongen torde de få en hel del speltid och oberoende av målvakt håller Chelsea ganska tätt bakåt.

  Om Rooney inte kostar alltför många miljoner är han nog värd en plats i elvan. Hans ypperliga passningar leder till många av Uniteds mål och han hittar nog också själv målformen igen småningom.

Lämna ett svar