Glada vappen!

En av mina favoriter bland de specifikt finlandssvenska uttrycken är nog ”glada vappen”. Och just nu sitter jag vid datorn hos föräldrarna och firar min glada vapp efter att ha nattat en febersjuk Artur. Det var inte riktigt så här som jag hade tänkt fira, men när A-viruset slår till får man väl lov att anpassa sig. Sonja och Harald firar däremot vappen planenligt. Det här är första gången på tolv år som jag och Sonja är på olika håll på valborgsmässoafton. Underligt.

För övrigt: i Hufvudstadsbladet den 13 maj 1993 skrev Reuter om glada vappen i sin berömda ruta. Texten finns på nätet för den intresserade.

En tanke kring ”Glada vappen!

  1. Heh, här i Sverige förstår de inte riktigt om man skriker ”Glada vappen, bara vatten, hela natten!” på valborg.. tokiga svenskar.. 😉

Lämna ett svar