Anti-SUV

Jag har under flera års tid irriterat mig åt SUV-bilarnas frammarsch. Att de har tagit över hälften av marknaden i USA är väl inte så mycket att göra åt – amerikanerna har ju redan i flera decennier tyckt om att köra bensinslukande monsterbilar. Men när de här fordonen nu börjar göra allt större insteg också på våra europeiska marknader blir jag sur. Man ser allt fler av dem, och alla förstås i situationer där förarna inte har någon som helst nytta av de fina terrängegenskaperna, fyrhjulsdriften och så vidare. Onödigt slöseri med naturresurser, säger jag! Det är bra, kör dem där de gör någon nytta – ute på landet, i backig terräng, när man behöver köra ute i terrängen där det inte finns några ordentliga vägar. Men snälla, låt bli att köpa dem för att köra i stadsmiljö.

Som socker på botten några rätt roliga anti-suvlänkar som jag snabbt googlade fram:

Och avslutningsvis Sport Utility Vehicle Owners of Americas webbplats. I sina smått desperata försök att övertyga allmänheten om att SUVarna verkligen behövs och att de i själva verket inte alls är oekologiska är den smått komisk även den.

Kommentera