Femman v. 15 2005

En femma, varsågoda…

1. Om du var med på Titanic, vilken klass skulle du troligen ha rest i?

Helt säkert tredje klass, eller vilken som nu var den billigaste. En biljett i tredje klass lär skall ha kostat mellan £3 och £8, en hel del pengar på den tiden. Enligt den här undersökningen skulle biljettens värde i nutida pengar ligga mellan £183 och £488.

2. Om du levt i Nazi-Tyskland, vad tror du din position i samhället hade varit?

Det är otroligt svårt att säga vad man skulle göra. I den bästa av tänkbara världar hade jag ju varit en del av motståndet mot nazisterna och gjort allt för att försöka hindra dem. Men tyvärr är det lika sannolikt, om inte till och med mera sannolikt, att jag hade betett mig ungefär som resten av tyskarna.

3. Om du hamnar på förstasidan någon gang, varför tror du att du hamnat där?

Det måste vara en olycka eller något sådant i så fall, jag har svårt att tro att jag skulle hamna på löpsedeln av någon annan anledning.

4. Om du skulle få gå om skolan igen idag, vilken ”roll” i klassen skulle du troligen ha nu?

Ser jag tillbaka på min skolgång så önskar jag att jag hade tagit en betydligt aktivare roll än vad jag gjorde. I stort hade jag nog i alla fall haft samma roll.

5. Vilket vägskäl i ditt liv skulle du vilja gå tillbaka till för att prova det andra alternativet?

Jag brukar tänka att att det ända jag lite ångrar är att jag inte försökte söka in till Lönkans gymnasium. Men hade jag gjort det så hade jag ju knappast träffat Sonja, så det var väl en mening med det valet också.

1 tanke kring ”Femman v. 15 2005

  1. Hej Basse!Jag har en fråga:Jag har en e-postvän, Lisbeth, i Malmö på ”quiltsidan@hotmail.com”. Vi brevväxlar MYCKET,men problemet för oss båda är att den mejl vi svarar på inte är synlig då vi skall svara, så vi glömmer vad vi skulle kommentera. Det går inte så för henne med andra kontakter, och inte för mig heller med andra kontakter. Vad kan vi göra? Ev.direktiv måste uttryckas MYCKET ENKELT om JAG skall klara det. Hon är litet skickligare. Kan du hjälpa? Kul med din ”tvilling”. Hälsa Sonja! Mvh Gun

Kommentera