Hur bra fungerar Googles PageRank egentligen?

basseblog först av 15400 sökträffar på

Plötsligt började träffarna strömma till. Den tidigare storsuccén på djupsjobacka.com, ”körtelfeber”, hade detroniserats av den i sin tur detroniserade biskopen Ilkka Kantola. Döm om min förvåning när jag slog in ”ilkka kantola” i google, och såg att basseblog kom på plats nummer 1 bland svaren. Det är ganska otroligt att min enkla lilla sida kommer först, med tanke på att så gott som alla finländska tidningar, tv-kanaler och andra media med självaktning har stött och blött fallet Kantola i flera veckors tid.

Alltså – hur bra fungerar Googles PageRank egentligen? Är mitt lilla blogginlägg verkligen det mest relevanta av alla 13300 sökträffar? Och kan man vara annat än smickrad?

1 tanke kring ”Hur bra fungerar Googles PageRank egentligen?

  1. Vi upplever samma sak. Googla ”bönder” får du se.

    Google gynnar webbsidor som har relevanta länkar. Tidningar på nätet länkar sällan till någonting annat än sig själva.

Kommentera