Viivi och Wagner i Åbo konserthus

Viivi och Wagner i Åbo konserthus. Klicka på bilden om du vill se hela stripen.
Någon gång under förra året publicerades en seriestrip med Viivi och Wagner som besökte en konsert. Det framgår inte av serien var konserten hölls men alla som har besökt Åbo konserthus känner helt säkert igen det. En förstoring av den här serien har funnits upphängd på anslagstavlan i Konserthuset ända sedan dess, men jag har tänkt att jag gärna skulle ha den på datorn också. Det är bara så svårt att skanna när den är förstorad till A3-storlek.

Jag har i ett par repriser letat efter just den här stripen på Helsingin Sanomats Viivi ja Wagner-sida – utan resultat. Idag kammade jag igenom alla stripar från dagens datum bakåt till början av år 2003. Ingen framgång nu heller. Jag bestämde mig för att på måfå leta på nätet och googlade på ”Viivi ja Wagner”. Upp kom förstås Hesaris sida, men genast efter den något slags samlingsställe för olika nätutgåvor av den här serien. Döm om min förvåning när det första som möter min blick är just precis rätt strip – men hämtad från Sonera Plaza och inte från Hesari. Världen är full av konstiga sammanträffanden.

Men det var inte allt. När jag sedan satt mig och läste dagens Hufvudstadsblad märkte jag en ny serie på seriesidan. Jo, just det – det var ju förstås Viivi och Wagner, i svensk översättning. Jag som annars inte är speciellt intresserad av Viivi och Wagner har idag varit helt förföljd av dem. Verkligt märkligt!

PS. Klicka på bilden om du vill läsa hela stripen.

Lämna ett svar