Tidig morgon med dataspel

Det blev en tidigare söndagsmorgon än vanligt för min del. Harald vaknade och ville spela dator, och han gav inte efter. Det fanns inga andra alternativ än att masa sig ur sängen, slå på datorn och börja spela. Jag kan nog intyga att jag inte var på lika strålande humör som Findus på bilden. Harald har nyligen upptäckt att datorn också kan vara en rolig leksak och inte bara något som stjäl pappas och mammas uppmärksamhet från honom. Eftersom jag själv är något av en datorfreak är jag ju förstås glad om han visar intresse, men kanske inte före kl. 7 på söndag morgon…


Vi besökte våra vänner Westerlunds i Pojo igår, och fick låna några spel av dem: Bygg bilar med Mulle Meck, Pettson & Findus i snickarbon och På äventyr med Nicke Nyfiken. Mulle Meck och Pettson & Findus fungerade, om än något bristfälligt ibland, men Nicke Nyfiken gick inte ens att starta. Förklara nu sedan för en treåring att spelet inte går igång för att Windows XP inte fungerar på samma sätt som Windows 95! Han ville ju inte tro mig, och krävde under en lång stund att vi skulle spela Nicke Nyfiken. Tro mig, jag försökte faktiskt få det att fungera. Dessutom hittade jag ingen support, som det så fint heter på svenska, på Rabéns webbplats. Svagt!

Kommentera